3 Ağustos 2012 Cuma

CHICAGO

Dun buradan araba ile 3 saat uzakliktaki Chicago ya gittik.erken ciktik yola 7 gibi ama chicagonun 1 saat geri olmasi bize zaman kazandirdi biraz.ilginc dimi sehirler arasinda bile saat farki var.gunu birlik gittigimiz icin gidecegimiz yerleri onceden belirledi Dan .tabi buyuk bir sehir ve trafik problem oldugu icin arabayi park edip yollara dusecektik.
Chicago yolcusu kalmasin

tabi dennis te
arabayi park ettikten sonra Millenium parki gezdik ,icerisinde konserlerin etkinliklerin yapildigi bir alan var yine ozel bahceler var.

                                                                                             






Chigoya ozgu yapitlardan bir tanesi Millenium parkin icinde yapildiktan sonra insanlar seklini fasulyeye(bean) benzettikleri icin adina  The Bean demisler.aslinda merkur damlasindan etkilenerek yapilmis.gelip insanlar etrafinda ,altinda fotograflar cekiliyor ,ayna seklinde olmasi ozellikle altina gecince ilginc goruntuler cikmasi hostu. burayi ilk defa Gulhanin Galaksi Rehberi adli programda Gulhan gezmisti orada izlemistim. cok severim kizi sarilmisti felan fasulyeye hosuma gitmisti gelmek kismetmis demekki:)

 The Bean
alttan goruntuler
alttan yansimadan biz

altini cekerken 
gercekten ayni fasulye
  goruntusunu izlemek isteyenlere programin linkini koyuyorum
http://www.youtube.com/watch?v=aG9XpHw1ZCk




burasi yine millenium parkin icinde Bean in hemen yakininda Crown Fountain isimli yine ilginc bir alan.bu gordugunuz alanda karsilikli iki duvar ve duvarda ara ara degisen insan yuzleri sanki televizyon gibi goruntuler var tam insanlarin dudaginin oldugu yerdede delik var bazilari oradan asagiya su tukuruyor gibi bir animasyon yansitiliyor.fotografta gordugunuz gibi akan sularin icinde cocuklar oyun oynuyor aileleri oturmus onlari izliyor.kucuk yas cocuklar icin cok eglenceliydi.kimisi bikinisi havlusu ile gelmisti.dedigim gibi yuzler surekli degisiyor yavas  sekilde    .burayi da yine o programda izlemistim.                         

 
duvardaki yuze dikkat

karsisindaki diger duvardaki yuz
 
daha iyi  gorebilmeniz icin bulup koydugum fotolar

agzindan tukururken
arkasindan 90 li yillarda izledigimiz benim yasitlarimin cok iyi bildigi  Evli ve Cocuklu (Married with Children) adli dizide gordugumuz buyuuk cesme .bakalim hatirlarmisiniz


 yine bu parkin icerisinde cuma gunu yapilacak olan buyuk bir konserin ama bayagi buyuk bir alanda yapilan genclik festivali gibi dusunun hazirliklari vardi 3 gun oncesinden .3 gun surecek ayni anda farkli yerlerde konserlerin yapilacagi bir suru muzik grubunun cikacagi bir festivaldi.
trafige kapali alan hazirlik yapiliyor


etkinlik haritasi buyuk bi alan 

sadece cumartesi gunki grup bunlar

en buyuk konser alani


chicago art museum cok guzelmis .biz girmedik icine






dikkatli bakarsaniz otopark arabalari gorursunuz










Michigan golu insanlar sahiline gelip gole giriyorlar. gol ama bayagi buyuk bir gol






Navy Pier ayni London Eye gibi donme dolap ama yavas yavas donuyor sehri yukaridan izleyebiliyorsunuz.

Navy Pier  


  

ve geldikk tabi yemek kismina .Chicagonun meshur pizzasi olarak bilinen Chicago Deep Dish Pizza. bu pizza hamuru misir unundan yapilan aynen tart yada turta hamuruna benzer kalin bir hamur,sanirim once hamuru pisirilip pismeye yakin malzemeler konuluyor gibi geldi .oldukca doyurucu 1 dilim bile bayagi doyuruyor ikinciyi zor yiyorsunuz. bayagi hamuru ile farkli bir pizzaydi anliyacaginiz.bizde sorduk meshur olan yerlerden birisiymis Gino's East.. icerisi ilgincti kalabalikti ,duvarlara istediginiz yaziyi boya ile yazabiliyorsunuz unlulerin eski fotolari vardi.








vee askim ile bizim icin geleneksel hale gelen seyahatlerimizde mutlaka ugradigimiz Hard Rock Cafe .maalesef bu sefer askimsiz gittim ama gelenegi bozmamak icin Dan in birine sorup sola don saga don demesi ile cok yakin bi mesafe gibi algiladigimiz ama bayaggiiii uzuuun yurudugumuz ve sonunda buldugumuz cafe.Askiim hersey senin icindi sonunda Chicago tisortumuzde tamamlandi sirada neresi var ?senle birlikte umarim..

 veee birgunluk Chicago macerasi burada sona erer. keske daha gunumuz olsaydi cok gezmek istedigim yerler vardi .artik baska sefere:) sevgiler












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder